Tofu marinat la gratar

Acest preparat delicios reprezinta adaptarea unei retete vazute la televizor. Atunci a fost servit cu susan prajit deasupra, dar eu eram asa de nerabdatoare sa vad ce gust are, ca am uitat de acest amanunt. Mi-a placut extrem de mult!

Ingrediente: 200g tofu simplu de la Inedit, cateva bucatele lemongrass uscat (daca aveti proaspat e si mai bine), 3 catei de usturoi, 1 lingura de ghimbir ras fin, 1 ceapa mica taiata fin, 1-2 ardei iuti (dupa gust), 1/2 lingurita de miere, 1 lingura sos de soia, 1 lingura ulei de buna calitate (am folosit extravirgin de in), 2 linguri zeama de lamaie (in reteta originala era otet de orez).

Desfacem cutia de tofu si scurgem bine de zeama. Taiem bucata de tofu in 3 bucati grose cam de un deget si le stergem bine cu prosop de hartie. Punem mai multe straturi de hartie intre bucati si o mica greutate deasupra si lasam asa cel putin jumatate de ora ca sa iasa bine saramura din branza. Pregatim intr-un castron amestecul in care vom marina tofu. Punem bucatile de lemongrass maruntite, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, ceapa tocata fin, ardeii curatati sau nu de seminte (in functie de cat de iute va place) si taiati marunt, mierea, sosul de soia, uleiul si zeama de lamaie. Amestecam bine totul si ne imbatam cu mirosul senzational care vine din castron. Pune in aceasta baie parfumata branza bine scursa si o lasam la marinat in frigider cel putin 5-6 ore, dar cel mai bine ar fi sa stea peste noapte. Se frige pe gratarul bine incins sau in tigaie grill. In timp ce este pe foc se presara deasupra din lichidul in care s-a marinat. Se serveste cu seminte de susan prajit presarate deasupra. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare