Spanac cu quinoa

A venit primavara si e normal ca verdeturile sa constituie o buna parte din alimentatia noastra. Deoarece acestea nu contin prea multe calorii si deci nu tin de foame, eu le adaug mici cantitati de carbohidrati sanatosi. Aceasta mancare poate fi facute si cu mei, orez integral, orez negru, etc.

Ingrediente: 1 ceapa (eu am avut o bucata dintr-un praz), 1 kg spanac, 1 mana de quinoa, 1 lingurita ulei, sare, 1 lingurita praf curry (optional), 1 legatura leurda (optional).

Se spala foarte bine in multe ape quinoa. Se pune apa la fiert si cand clocoteste se adauga quinoa. Se fierbe si apoi se scurge de apa. Ceapa se toaca marunt. Intr-un vas antiaderent se pune uleiul si cand este incins, se caleste ceapa cu condimentele timp de 1 minut. Se adauga putina apa si se lasa la fiert pana ce ceapa este fiarta. Spanacul curatat si spalat se rupe in bucati si se pune in oala. Se pune capacul pentru ca spanacul sa se inabuse in abur. Daca e nevoie se mai pune putina apa. Cand spanacul este gata se adauga si quinoa, se potriveste de sare si se stinge focul. Oala mai sta pe aragaz cu capacul pus caci inca mai fierbe putin pana ce ochiul de la aragaz se raceste, sufient ca aroma spanacului sa-si dea mana cu quinoa. Daca vreti si un gust usor de usturoi puteti pune cu spanacul si o legatura de leurda taiata marunt. 

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii

Informaţii în completare