Prajitura cu vin rosu si scortisoara

  • Imprimare

O prajitura inedita prin ingredientele folosite, dar cu un gust minunat. Chiar daca contine vin, tinand cont ca sta ceva vreme in cuptor unde alcoolul se evapora, cred ca este portivita si pentru copii. Reteta am gasit-o mai demult undeva, mi-am notat-o, dar nu si sursa.

Ingrediente: 300g zahar, 300g faina, 200g unt, 2 ciocolate cu lapte, 4 oua, 30g cacao, 2 lingurite scortisoara, 1 cana cu vin rosu.

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile pana se incorporeaza bine. Adaugam untul topit si bine racit si-l omogenizam. Intr-un vas separat se amesteca faina cu ciocolata rasa si cu scortisoara. Acest amestec se integreaza in cel cu oua. La final adaugam vinul. Se pune intr-o forma si se da la cuptor. Eu am folosit o forma de silicon, deci n-am avut nevoie de hartie de copt, ungere, etc. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana ce trece testul scobitorii.

Adauga un comentariu

Comentarii

  • Nu sunt comentarii